Sâmbătă, 2 aprilie, vă aşteptăm la expoziţia ULTRAMARIN. Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii unui an de la deschiderea oficială a spaţiului cultural Gallery, dar şi pentru sărbătorirea unui an de activitate a Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane. Vernisajul va avea loc în spaţiul cultural Gallery (Str. Leonida, Nr. 9-11), începând cu ora 19:00.
ULTRAMARIN este o expoziţie colectiva de fotografie, pictură, sculptură, grafică, ceramică, instalatțe și artă 3D, care adună peste 100 de artiști naţionali şi internaţionali într-un eveniment unic, dedicat exclusiv artei vizuale contemporane, curatoriată de Mirela Trăistaru și Daniel Sur.
Ultramarin este cea mai pură nuanță de albastru. Simbolizează încrederea, loialitatea, înțelepciunea, inteligența, credința și adevărul. Este asociat cu calmul, puritatea, serenitatea şi spiritualitatea.
Evenimentul se va încheia cu o petrecere aniversară dedicată reușitelor primului an de activitate al spaţiului cultural GALLERY și al ANAV.
DRESS CODE: Vă provocăm să fiți artiști pentru o seară purtând ceva ALBASTRU!”
2015 - primul an de activitate al ANAV
Primul an de activitate al Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane a debutat în 2 aprilie 2015 cu expoziţia RED. Evenimentul de deschidere a spaţiului cultural Gallery a adunat peste 80 de artişti naţionali şi internaţionali.
2015 a fost un an al rezultatelor excepţionale, reflectate prin activităţile artistice desfăşurate de ANAV şi prin numărul suprinzător de artişti promovaţi:
• a susţinut peste 130 de evenimente culturale;
• a promovat şi a expus peste 400 de artişti naţionali şi internaţionali;
• a organizat câte un eveniment artistic diferit în fiecare zi a lunii iunie 2015, în cadrul Bienalei de carte-obiect pe care a găzduit-o în parteneriat cu DFEWA;
• a fost organizator în cadrul festivalului de artă contemporană, KULTURAMA, festival cu peste 30.000 de vizitatori;
• a colaborat cu Ambasada Franţei, Muzeul Naţional de Artă al Romaniei, delegaţia Wallonia-Bruxelles la Bucureşti, Muzeul Ţăranului Român, Institutul Francez, Asociația Artiștilor Plastici Chinezi din Regiunea Yinchuan, Institutul Confucius, DFEVA, Universitatea Națională de Arte, Noaptea Albă a Galeriilor, Art Safari, ARCUB, MOYA - VIena, Institutul Cultural Român;
• a susţinut proiecte de integrare socială prin artă în colaborare cu organizaţii nonguvernamentale;
• a organizat peste 20 de întâlniri cu oameni de cultură din zona non-vizuală în cadrul proiectului Galeria Întâlnirilor.
Pentru mai multe detalii despre ANAV sau despre spaţiul cultural Gallery vă invităm să ne vizitaţi site-urile, paginile de facebook sau să ne contactaţi pe office@anav.ro.

My work for this event - Samsara (re)birth, life and death
Samsara; just like water - To be poured into a richly, poorly bowl, you are born within this world.
Samsara; just like water - To become an adult without a soul, you must freeze within the bowl.
Samsara; just like water - But time passes by your unwrinkled flesh, melting every bit of your pleasure nest.
Samsara; just like water - Burning and boiling from the weight of the World, evaporate into nothingness to become whole.
Samsara; just like water - Until the steam can unravel into rain - rebirth - continuous loop of the Mundane.
On 2st of April 2016, Gallery marked one year of activity, so they organized this group anniversary exhibition. The theme was the color itself, along with a similar dress code. It has been a wonderfully eventful year for Gallery and I hope they will keep up the awesome things they’ve been doing!

You may also like

Back to Top