“BLUNT” este un proiect fotografic care înglobează 15 concepte, care ne conduc într-o oarecare masura viața. Concepte față de care avem idei preconcepute.

Proiectul "BLUNT" fost vernisat în cadrul festivalului Vama Sub Lumini de Oscar.

Avem întotdeauna suficient timp să facem ceea ce nu ne priește cu adevarat și prea puțin timp sa ne pese de felul în care îl irosim. Adesea ne trezim când este prea tarziu complăcându-ne în regrete.
Atunci cand ai un copil, responsabilitatea ta este să îl ajuti să se dezvolte cât mai armonios. Interesant este cum majoritatea aleg să facă opusul.
Neglijarea educației începe acasă și continuă la școală. Din această cauza, tinerii trebuie sa învete să fie și autodidacți într-o anumită măsură. Profesorii au fost și ei copii odată, educați la fel de prost percum majoritatea copiilor din ziua de azi.
Adevarul este concret, direct și nu poartă măști. El este urât și doare, în măsura în care tu te minți pe tine și alegi să crezi prostiile pe care societatea ți le inoculeaza zilnic.

Am devenit atât de dependenți de consum încât nici nu mai contează ce consumăm. Contează doar să consumăm cât mai mult posibil.

Am fost înecați în frica de necunoscut și ne-a fost băgat în cap faptul că, orice este în afara tiparelor de funcționare ale societății, este rău. Omul trăiește pentru plăcere. Cum poate el să ajungă să își descopere plăcerile pentru a le putea satisface, atâta timp cât a explora necunoscutul este un tabu?
Religia și credința sunt două lucruri diferite. Religia manipulează masele (homicidul nu se exclude), în timp ce credința este ceva ce îți aparține doar ție. Este ceva intim pe care nu îl îndeși nimănui pe gât, verbal sau în orice alt mod abuziv și violent.
Dacă vrei să fii liber, fericit și implinit, află mai întâi cine ești tu cu adevarat. Nu te mai mula după spusele fiecărui dictator (de orice fel), al vieții tale. Libertatea începe cu tine și îți influențează apoi viața, nu invers.
Cu toții trebuie să acordăm mai multă atenție lucrurilor mici, deoarece doar prin intermediul lor putem crea lucruri “monumentale”.
Urâtul și frumosul sunt la fel de relative ca binele și răul. Cine dorește să se supună standardelor impuse de societate asupra frumuseții, ar trebui să ne spună cât de fericit este că nu arată cum vrea mass-media.

Este foarte ușor să îi judeci pe alții, atunci când tu ai ajuns să te complaci atât de mult în propria mizerie încat evoluția și schimbarea au devenit lucruri de care tu nu mai ai nevoie sau lucruri inaccesibile.
Avem dreptul să luptăm pentru orice și putem obține tot ceea ce ne dorim, dacă ne străduim suficient de tare. Cei care stau pe loc deoarece “este prea greu”, nu vor reuși decât atunci când vor vedea frumusețea acestui fapt.

Toți suntem de neîncredere la un moment dat și așa cum ne dezamăgim unii pe alții, așa ne dezamăgim și noi pe noi înșine. Așa că hai să nu ne mai facem iluzii, să nu mai avem atâtea așteptări.
Sexul și iubirea nu vin la pachet, nu au neapărat legătură una cu alta, doar se întâlnesc în anumite circumstanțe. Când se întâmplă asta, ele trebuie înțelese, respectate și tratate ca atare, iar inhibițiile tale legate de corpul tau gol sunt niște porcării. Singurul scop al inhibițiilor este să îți complice viața într-un mod inutil.
Când cineva moare suferim în primul rând, din egoism, în alt doilea rând, din compasiune.

You may also like

Back to Top